Bokkerijdersuitje 2011

Bokkerijdersuitje 2011: vrijdag 1 juli 2011

Locatie: Grotwoning Geulhemmergroeve

Op 1 juli 2011 zijn we met z'n driën naar de Geulhemmergroeve gegaan. Om 16.00 hadden we afgesproken, met wat later de eigenaar van de grot bleek te zijn! Ideaal om alle vragen te stellen dus. Jammer genoeg had verder niemand zich opgegeven voor deze unieke privé-rondleiding. Een gemiste kans in onze ogen, maar voor ons lekker rustig. 

We begonnen met de binnenkant van de grotwoning. Hier werden wij natuurlijk extra enthousiast en kwam het screenshots boekje om het hoekje. We vertelden dat we voor de bokkerijders eigenlijk kwamen en daar werd hij weer erg enthousiast van. Hij was betrokken geweest toentertijd bij de opnames en wist nog heel veel dingen zoals de raaf in de tuin van de grotwoning als ze Lei gaan zoeken, en dat er een camera rails liep door zijn tuin. Hij vertelde dat Philipp zijn naam en de naam 'Wolf' in de wand aan het krassen was en dat hij toen erg boos is geworden op hem. Toen hij het ook nog eens uit ging vegen, werd hij nog kwader natuurlijk. Er staan namelijk allemaal historische dingen op de wanden. Hij was bereid ons foto's en het draaiboek te laten zien van de opnames! Deze moest hij wel opzoeken en dan konden we later een keer terugkomen. We houden hierover contact met hem.

Verder hebben we een enorm leuke rondleiding gehad door een groot stuk van het gangenstelsel. De enige ondergrondse kapel in Nederland, het oranje gedeelte, het mini museumpje en nog veel meer.