Dvd Legende van de Bokkerijders kopen

Inhoudsopgave van deze pagina

Algemene informatie

In de jaren 90 verscheen serie "De legende van de bokkerijders" op de Nederlandse televisie. Deze serie werd gebaseerd op de vier boeken 'De bende van de Bokkerijders' van Ton van Reen en is sinds 2006 verkrijgbaar op DVD. In 2008 is de dvd opnieuw uitgegeven, maar dan als keepcase (en die uit 2006 is luxer, namelijk digipack).
Dvd digipack opengeklapt:

De serie heeft meerdere prijzen gewonnen:
1995, Nederland. Noord-Zuid Trofee.
1995, Amsterdam. Grote Kinderkastprijs.
1995, Amsterdam. Kleine Kinderkastprijs

De Nederlandse dvd

Titel: De legende van de Bokkerijders
Soort product: DVD
Aantal discs: 3
Releasedatum: 14-11-2006
Speelduur: 325 min.
Taal: Nederlands
Classificatie: (AL)
Beeldformaat: 4:3

Synopsis
"Limburg, 1760. De Oostenrijkse keizerin heeft over het land en legt de boeren zware belastingen op. Veel landarbeiders zien zich gedwongen in de levensgevaarlijke mijnen te gaan werken. Martien Kremers, een boerenzoon van 14 jaar oud, wil zijn familie van de ondergang redden en heeft een plan om het probleem op te lossen. Na de uitvoering daarvan moet hij vervolgens alles op alles zetten, om de waarheid verborgen te houden. Hij krijgt te maken met de boeren, overheid en de Bokkerijders.

De Nederlandse dvd is uitgebracht in 2006. Wanneer je hem aanschaft ontvang je een doosje met daarin 3 dvd's. Op de dvd's staan 4 of 5 afleveringen, maar geen extra's. De volgende afleveringen staan op de dvd:

1. Koningswater 8. De Dubbelganger
2. Onschuld 9. De Schuiplaats
3. Goud als water 10. De Mijnramp
4. Meer pijlen op de boog 11. Een schijn van twijfel
5. Verraad 12. In de val
6. In het licht van de kaars 13. Ontsnapt aan de galg
7. Tussen twee vuren  

Voor een volledig overzicht van de inhoud per aflevering, zie "Afleveringen" op onze website.
 

Help onze site en koop bij Bol.com!

Wij hebben een partnership met Bol.com geregeld. Dit betekent dat wanneer je de dvd aanschaft via Bol.com, wij hier een commissie van kunnen ontvangen. Deze kunnen wij vervolgens weer gebruiken om de site in de lucht te houden. Je betaalt hier niets extra's voor.

Klik op de volgende link om te bestellen via Bol.com:

Bestel elders

Mocht je per se niet via Bol.com willen bestellen, hebben we hier nog enkele links naar andere sites waar je de dvd ook kunt aanschaffen:

De Duitse dvd

Titel: Die Bockreiter
Soort product: DVD
Aantal discs: 3
Releasedatum: 19-02-2010
Speelduur: 325 min.
Taal: Duits, Nederlands (OT: NL)
Classificatie: (AL)
Beeldformaat: 16:9 anamorf

Waarom de Duitse dvd?
Wanneer je een echter bokkerijderfan bent is het misschien de moeite waard om naast (of in plaats van) de Nederlandse dvd, de Duitse dvd aan te schaffen. Het doosje van de dvd is mooier vormgegeven, en wordt bijgegaan door een boekje. Op de dvd's staan diverse extra's, zoals interviews met Martien en Wolf. Verder is de beeldkwaliteit iets hoger, en is de stem van de pastoor niet nagesynchroniseerd (de stem van de pastoor is oorspronkelijk Duits).

De Duitse dvd is op de volgende sites te bestellen: