Toerisme

Er zijn een aantal wandelboekjes die gebasseerd zijn op de bokkerijders.

  • Er is in april 2011 een nieuw tweetalig (Nederlands en Duits) boekje uitgekomen vanuit Heemkunde Landgraaf. Het kost 12,50€ voor 80 paginas, ringband en is te krijgen bij Heemkunde Landgraaf (An de Voeëgelsjtang 12) woe en zat 13.00-17.00 uur. Plaatsen als Waubach, Rimburg, Merkstein en Kerkrade komen hier in voor.
  • In 2009 is er een wandelboekje over de bokkerijders vanuit het Bokkerijders genootschap uitgekomen. Dit is te krijgen bij bol.com http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/in-de-voetsporen-van-de-bokke...
    In de voetsporen van de bokkerijders heet het. Het kost 9,90 euro. Dit boekje bestaat uit 15 rondwandelingen.

In Wellen (Belgie) is een grote bokkerijdersfietsroute uitgezet. Het heet De bokkerijders achterna. De startplaats is het dorpsplein van Wellen aan de kerk. De route is ongeveer 26 km lang en de route kan hier gratis worden aangevraagd.

In Wellen is ook een mountainbikeparcours De bokkerijders. Een PDF is hier te vinden. Of deze route daadwerkelijk wat met de bokkerijders te maken heeft is onduidelijk.

Bij het museum van Valkenburg is gratis een brochure (een A4) op te halen over de bokkerijders.

In de CAPITOOLgids van Limburg staat informatie over de bokkerijders. Als eerste een inleiding, verder extra informatie bij de plaatsen Geleen, Sittard en Kerkrade.