Locatie getuigen

Als we bij een opnamelocatie komen, is het wel eens het geval dat de persoon daar de opnames toen ook heeft meegemaakt. De verhalen zetten we hier neer.

 

Groeve 'T Rooth

Toen we bij Groeve T Rooth waren, kon een meneer die daar bij de mergelwand stond te begeleiden heel wat vertellen over de opnames toentertijd!
Hij vertelde dat de wand die wij dachten dat er was opgenomen, er niet is opgenomen. Maar dat er wel een wand is, aan de kant waar alle apparaten nog staan, is opgenomen. Hij kon ons niet vertellen wat er dan was opgenomen en de wand zelf was niet meer te zien... Wij verwachten dat die wand dus ook niet gebruikt is in de serie zelf, omdat we geen wand over hebben, die we nog niet weten... Wink
Verder zei hij ook dat er in de grotten van de groeve was gefilmd... Maar daar mochten we niet komen, want er zaten beschermde dieren (vleermuizen?). Alleen met excursies kwam dat voor. Ook dit kwam ons niet bekend voor, omdat de mijnen van binnen in een decor en in de steenfabriek zijn opgenomen en verder zijn er geen grotten, naast de geulhemmergroeve...
Maar als we een wand of een grot nog niet kunnen plaatsen, dan is het dus daar opgenomen.

Grotwoning

De eigenaar van de grotwoning heeft ons verteld dat Philipp (Wolf) ineens zijn naam onder de opnames in de mergelstenen aan het krassen was. Hij had zijn naam Philipp en de naam Wolf erin gekrast en toen is de eigenaar van de grot heel boos op hem geworden. Hij gaf hem flink op zijn donder, zoals hij zelf zei. Toen Philipp daarna de naam Wolf weer wou uitvegen, kon hij hem nog een keer op zijn donder geven, want er stonden waardevolle dingen op de muren naast zijn naam. Deze beide namen zijn nog te zien op de muren en bij de naam Wolf zie je inderdaad dat de letter W is uitgeveegd. Ook vertelde hij dat er een rails door zijn tuin bij de grotwoning lag voor het gelijkmatig filmen. Grappig is dat hij Lei omschreef als 'de man met de vogel'. Aangezien er een scene was met een raaf of andere zwarte vogel, op het paaltje bij de buitenkant van de grotwoning.